Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Abram van Rijckevorselweg en Algeraweg

Kruispunt Abram van Rijckevorselweg / Van Beethovenlaan
Ter hoogte van  het  kruispunt Abram van Rijckevorselweg – Van Beethovenlaan wordt op de Abram van Rijckevorselweg richting Rotterdam een extra rechtdoorstrook aangelegd. De ruimte voor deze strook wordt gevonden door een linksafstrook richting ’s Gravenland om te zetten naar een rechtdoorstrook. Uit berekeningen blijkt dat 1 linksafstrook de hoeveelheid linksafslaand verkeer  richting ’s Gravenland prima kan verwerken.  Ook worden enkele opstelvakken verlengd waardoor het afslaand verkeer gemakkelijker de opstelstroken kan bereiken.


Zie ook: Voorlopig_ontwerp_Abram_van_Rijckevorselweg_van_Beethovenlaan.pdf (188.8KB)

Capelseplein
Bij het Capelseplein wordt op de Abram van Rijckevorselweg een extra rechtdoorstrook richting Capelle Centrum aangelegd. Deze extra opstelstrook leidt vooral tot een betere doorstroming in de avondspits.  Op de Algeraweg wordt een extra opstelsstrook voor het linksafslaand verkeer gerealiseerd.


Zie ook: Voorlopig_ontwerp_Algeraweg_Ketensedijk.pdf (86.1KB).

Afrit Algeraweg / Ketensedijk
Bij de afrit Algeraweg – Ketensedijk wordt op de Ketensedijk meer opstellengte gecreëerd, waardoor rechtdoorgaand verkeer op de Algeraweg (wisselstrook) minder wordt gehinderd door dit afslaande verkeer.


Zie ook: Voorlopig_ontwerp_Capelseplein.pdf (207.4KB)

Verkeerslichten
Naast de verkeerskundige maatregelen zoals hierboven beschreven worden ook de verkeerslichten op het Capelseplein vervangen. De verkeerslichten op de kruispunten Abram van Rijckevorselweg - van Beethovenlaan en Algeraweg – Ketensedijk worden op de nieuwe infrastructurele aanpassingen aangepast

Ontwerp door: Taglounge