Place sticky footer content here.

Algeracorridor

1000 van de Algera krijgt concurrentie van IHC  

zaterdag, 23 november 2013 19:12 by sottje

"Nieuwe scheepswerf levert 1000 banen op" en "IHC trekt bedrijven aan" kopten het AD de afgelopen weken. De 1000 van de Algera heeft concurrentie gekregen. Een nieuwe scheepswerf en uitbreiding van IHC gaat 1000 nieuwe banen opleveren. Fantastisch nieuws voor de ontwikkeling van de Stormpolder, de lokale economie en voor werkzoekenden natuurlijk. Minder goed nieuws voor de Algeracorridor. Is er net een mooi pakket aan maatregelen gepresenteerd om de doorstroming te verbeteren, gaan 1000 potentiele automobilisten deze weer teniet doen. 

Gelukkig onderkent Arjan Klijnsoon, directeur IHC Offshore, zelf ook het probleem van de bereikbaarheid van de Stormpolder. Het liefst heeft IHC een tweede oeververbinding of de komst van een autoveer. Voor de eerste is geen geld en de tweede is voorlopig in de ijskast gezet.

Ik stel voor dat IHC zelf ook zijn verantwoordelijkheid neemt. Ga eens shoppen in de marktplaats voor mobiliteitsdiensten. Dat Collectief Vervoer lijkt me wel wat, al zijn er genoeg alternatieven. En misschien kunnen ze  tussen het bouwen van superjachten wat extra watertaxi’s bouwen. Ik nodig ze in ieder geval uit om aan te schuiven en mee te denken.

En uiteraard daag ik jullie als lezer uit om met ideeën te komen en IHC een handje te helpen bij het oplossen van dit nieuwe vraagstuk. We hebben het eerder gedaan en kunnen het vast nog wel een keertje.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge