Place sticky footer content here.

Algeracorridor

6 miljoen minder autokilometers  

vrijdag, 17 oktober 2014 22:12 by sottje

Steeds meer mensen in de Rotterdamse regio laten de auto staan en gaan met de (elektrische) fiets naar het werk. De gemiddelde afstand die mensen naar het werk fietsen is 15 kilometer.  Dat blijkt uit een steekproef van De Verkeersonderneming.

Gezondheid is de belangrijkste motivatie. Ook ‘tijdwinst vanwege de file’ en ‘kostenbesparing’ worden als argumenten genoemd. De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam hebben samen een regeling voor tweewielers, waarbij mensen maximaal € 550,- korting op een (elektrische) fiets of –scooter kunnen krijgen. De 2.000 deelnemers reden bij elkaar tot nu toe maar liefst 140 rondjes om de aarde minder met de auto (6 miljoen kilometer). Door het succes is de regeling nu verlengd tot eind 2014.

Aernout van der Bend, directeur De Verkeersonderneming: “De regeling liep officieel tot september 2014, maar hebben we samen met de stadsregio wegens succes verlengd.. Een goed voorbeeld van een simpele manier om mensen te verleiden gebruik te maken van een duurzaam alternatief voor de auto in de spits”.

De Verkeersonderneming startte deze regeling in 2009 om de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio te verbeteren en het gebruik van alternatieven voor de auto in de spits te stimuleren. De stadsregio Rotterdam sloot in 2013 aan in het kader van een schone en gezonde regio.  Stadsregiobestuurder Jan van Belzen: “Wij hebben de regeling versoepeld, om zo nog meer mensen uit de auto, op de fiets te krijgen naar hun werk. Hiermee zijn ruim 2,5 miljoen extra autokilometers vermeden. En dat komt de luchtkwaliteit in de regio natuurlijk ten goede.”

Deelnemen
De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam hebben samen een regeling voor tweewielers, waarbij forensen maximaal € 550,- korting op een (elektrische) fiets of –scooter kunnen krijgen. Belangrijkste voorwaarden om mee te doen?  Een minimale woon-werkafstand van 5 kilometer en de bereidheid om gemiddeld twee dagen per week de auto te laten staan en met de fiets, e-bike of e-scooter naar het werk te gaan.

Wie nog gebruik wil maken van de regeling of op zoek is naar een ander alternatief voor de auto in de spits kan informatie vinden via www.marktplaatsvoormobiliteit.nl of op deze website.

De Verkeersonderneming
De Verkeersonderneming is de uitvoeringsorganisatie voor het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de regio Rotterdam. Initiatiefnemers van deze samenwerkingsorganisatie zijn de gemeente Rotterdam, stadsregio Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat. VNO-NCW, MKB Rotterdam, Deltalinqs, EVO, TLN, provincie Zuid-Holland, gemeenten Spijkenisse, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel en politie Rotterdam-Rijnmond zijn de belangrijkste adviseurs. Het doel is het bereikbaar maken en houden van Rotterdam (haven, stad en regio) door slim gebruik van het huidige asfalt, Slim Reizen en Slim Werken.”


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge