Place sticky footer content here.

Algeracorridor

‘Algerabrug in de spits altijd dicht’  

vrijdag, 13 december 2013 19:12 by sottje

Zo kopte het Algemeen Dagblad vandaag. Rijkswaterstaat wil files tijdens de spits vermijden.

Het zal de meeste van jullie vorige week niet ontgaan zijn. Vanwege het hoge water moest de Hollandse IJsselkering naar beneden met prachtige plaatjes tot gevolg. Toen ik bij Rijkswaterstaat vroeg of dit tot extra brugopeningen zou leiden was het antwoord dat het scheepsvaartverkeer bij een dichte kering gebruik moet maken van de sluis. Daar was ook een brugopening voor nodig is. Wel beloofde Rijkswaterstaat dat ze rekening zouden houden met het tijdstip en dat er géén brugopening zou zijn tijdens de spits. Ook aan de gemeente Krimpen aan den IJssel was verteld dat de brug niet eerder omhoog zou gaan dan 19:00.

Helaas liep het anders. Rond zowel 17:00 als rond 18:00 ging de brug open met een verkeersinfarct op de Algeracorridor tot gevolg. Het verkeer stond vast tot aan de Van Brienenoordbrug en woedende automobilisten roerde zich op Twitter. Toen ik Rijkswaterstaat hierop attendeerde was hun reactie dat het om een vergissing ging en dat wanneer de kering dicht is er andere regels gelden en beroepsvaart wel altijd wordt doorgelaten. Ook de gemeente Krimpen was hierover ‘not amused’.

Het was niet de eerste keer dat Rijkswaterstaat in de fout ging. Tijdens recente werkzaamheden was er ook niet goed gecommuniceerd. De gemeente Krimpen en de automobilisten die gebruik maken van de Algeracorridor stonden ook toen in de kou. Inmiddels is er vanaf diverse fronten contact gezocht met Rijkswaterstaat. En met resultaat!

In een artikel in het Algemeen Dagblad van 14-12 reageert Rijkswaterstaat dat ze erkennen dat de impact op het autoverkeer die dag groot was. Men overweegt om tijdens de spitsuren de scheepvaart tussen Capelle en Krimpen helemaal geen voorrang meer te verlenen, ook niet bij wijze van uitzondering. We blijven het uiteraard in de gaten houden.

Het lijkt weer een stapje naar een beter bereikbare Krimpenerwaard.

Foto: Jeroen van Zomeren

Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge