Place sticky footer content here.

Algeracorridor

“Algerabrug pas rijksmonument na oplossing fileproblemen”  

vrijdag, 12 december 2014 22:12 by sottje

“Pas als ik geen files meer zie op de Algeraweg, mag de brug een rijksmonument worden.” Dit zegt de Capelse wethouder Dick van Sluis. Zijn collega Gerrit Boudesteijn uit Krimpen vult aan: “Wij willen ruimte houden voor aanpassingen aan de Algerabrug voor de verbetering van de verkeersdoorstroming.”

Advies
De beide gemeenten sturen een gezamenlijk advies met deze strekking aan het ministerie van OCW op de vraag of de Algerabrug en de stormvloedkering een rijksmonument moet worden. De minister van OCW wil de stormvloedkering/Algerabrug aanwijzen tot rijksmonument en vraagt advies aan de gemeenten waarbinnen het complex ligt.

Eerst zicht op een oplossing
Zowel Krimpen als Capelle onderkennen het cultuurhistorisch belang van de brug en de stormvloedkering: het eerste bouwwerk dat opgeleverd werd als antwoord op de watersnoodramp van 1953. “Tegelijk is het een van de grootste verkeersknelpunten van de regio”, constateert wethouder Van Sluis (Verkeer en Vervoer, Capelle). “Als we nu in zouden stemmen met de aanwijzing tot rijksmonument, beperken we de komende jaren eventuele verkeersoplossingen op en rond de brug.” Boudesteijn (Verkeer en Mobiliteit, Krimpen): “Zolang er geen zicht is op een tweede oeververbinding als oplossing voor de dagelijkse files, willen we ons er niet op vastleggen dat er niets meer aan de brug mag veranderen in het geval van aanwijzing als rijksmonument.”


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge