Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Als de Hollandsche IJssel in de weg ligt, waarom verplaatsen we die dan niet?  

donderdag, 22 maart 2012 22:12 by sottje

Ik zat vanmiddag in de auto wat na te denken over een absurd plan rond 1 april. Out of the box denken en met iets bizars komen. Een van mijn gedachtes was 'Als die Hollandse IJssel er niet zou zijn, dan zou er ook geen probleem zijn'. En dat was de spijker op de kop natuurlijk. Ik had geen geduld meer tot 1 april, dit moest ik kwijt.

We halen de Hollandsche IJssel weg!

Alleen Dempen is natuurlijk de makkelijkste oplossing. Vraag is dan hoe de aansluiting met Gouda over het water verloopt. Bij het bekijken van de kaart viel mij op dat er een hele mooie strook land is welke begint net onder Lage Weg en loopt tot links van Lekkerkerk. Een prima strook voor het aanleggen van een mooi kanaal. De IJssel terugbrengen naar zijn natuurlijke omgeving. Over dat kanaal kan dan een hele mooie nieuwe brug worden gelegd zonder enige beperkingen. Of sterker nog, maak er direct een tunnel van.

Op de plek waar voorheen de IJssel lag kunnen nu een aantal extra aansluitingen tussen Capelle en Krimpen worden gelegd. De rest natuurlijk niet gelijk volbouwen. Denk aan mooie groenstroken en (recreatie)plassen. Recreatie voor zowel Krimpen als Capelle. Nadeel is dat Rotterdam ineens wel heel dichtbij is en de verstedelijking niet meer te stoppen is.Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge