Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Bestuurlijk Lef  

woensdag, 4 december 2013 19:12 by sottje

Ik heb een volger op Twitter die anoniem zogenaamde ‘destructieve kritiek’ levert over zaken rond de gemeente Krimpen. De betreffende tweep is vaak prima in staat om de vinger op de zere plek te leggen al komt deze zelden zelf met een constructieve bijdrage. Een terugkerend item is dat Krimpen geen bestuurlijk lef zou tonen. Heeft deze tweep daar misschien een punt? En wat is eigenlijk 'bestuurlijk lef'? Is dat je portemonnee opentrekken en een paar verkeerslichten vervangen of vooruitkijken en keuzes maken die echt het verschil maken?

Ik krijg veel vragen van mensen waarom we niet beter gebruik maken van de wisselstrook. Waarom we bijvoorbeeld de oude slagboom onderaan de brug niet gewoon openzetten tijdens de spits. Verderop is er nog de optie om het verkeer voor het bowlingscentrum Krimpen in te leiden. Het argument van verkeerskundigen om het niet te doen is dat het verkeer dan in een woonwijk terecht komt. Op zichzelf natuurlijk een prima argument waar we ons vervolgens maar weer bij neerleggen. 

We zijn met z’n allen heel goed om een excuus te zoeken om iets niet te hoeven doen. In dit geval is het een woonwijk, een smalle weg of een gebrek aan aansluitende wegen. Op zoek naar de nee. En de nee is altijd zo gevonden waardoor we weer achter de feiten aan blijven lopen. Wanneer gaan we eens stoppen met het vinden van de nee en gaan we starten we met het zoeken naar de ja. 

“You cannot make an omelette without breaking eggs”

Om die 'ja' te vinden zal men ook offers moeten durven maken. Een huizenblok afbreken? Het busstation verplaatsen? Misschien wel de Nieuwe Tiendweg voor een gedeelte verplaatsen. En daarbij zal vast tegen een hoop schenen geschopt worden en zullen vast een hoop mensen roepen 'niet voor mijn deur'. Kijk vandaag niet alleen naar morgen, maar ook alvast naar overmorgen. Nu beginnen met nadenken hoe we over 5, 10 of 20 jaar bereikbaar zijn in de Krimpenerwaard.

Zou dat bestuurlijk lef zijn?


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge