Place sticky footer content here.

Algeracorridor

De scholen zijn weer begonnen. Een terugblik op de eerste week  

maandag, 22 augustus 2011 13:11 by sottje

De scholen zijn weer begonnen en dat hebben we geweten ook. Is er sinds het einde van de schoolvakantie een avondspits geweest waarin u niet in de file hebt gestaan? Maandag, dinsdag en woensdag waren we de klos op het Capelseplein. De verkeerslichten zijn ingesteld om de Algeraweg te ontlasten. Dat ontlasten lukte prima. Zelfs zo goed dat de Algeraweg uitgestorven was en de Abram van Rijckevorselweg zowel vanuit de richting Rotterdam als uit de richting Nieuwerkerk helemaal vast stonden. Ook vanuit schenkel was er geen doorkomen aan. Al snel ontstonden levensgevaarlijke situaties waarbij verkeer voorsorteerde voor rechtdoor en dan alsnog de hoek om ging richting Algeraweg hierbij correct voorgestorteert verkeer afsnijdend. Het alternatief was de dijk pakken. Helaas kwam men hierbij van de regen in de drup daar velen dit probeerden. De wisselstrook en de dijk stonden muurvast. Joost Eerdmans, wethouder van Verkeer, gaat kijken wat hij kan doen aan de verkeerslichten.

Op donderdag en vrijdag kwamen er nog eens problemen met de wisselstrook bij. Door het afsluiten hiervan was de puinhoop helemaal niet meer te overzien. Er moest gewacht worden op Citytech welke de storing op dient te lossen. 

En net als het een beetje rustiger lijkt te worden is het half 7. En op dat tijdstip gaat de brug open, file of niet! Pas vanaf 16 september gaat de brug weer pas om 7 uur open tijdens de avondspits.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge