Place sticky footer content here.

Algeracorridor

De Waterbus denkt om!  

dinsdag, 22 oktober 2013 18:12 by sottje

De Waterbus denkt om

Waterbus als serieus alternatief voor de file? Kom op! Hoewel, geef het nou eens de spreekwoordelijke kans. Een kritische maar faire blik van een inmiddels (regelmatig) gebruiker. Want de file,  ok ok, dat ben ik zelf.

Door:  Hans van der Vaart

Ook ik erger mij aan de dagelijks terugkerende brug-der-zuchten. Ik wacht al meer dan 20 jaar op verdubbeling, verbreding, op tunnels, metro’s en wat al niet meer. Maar al filerijdend passeer ik verschillende keren per week nog steeds een good old Algera, die er ondertussen nog net zo bij ligt als in 1958. Schande!

Begin 2013 kwam ik onder invloed van het hippe “omdenken”, en besloot mijn ergernis en berusting om te zetten in “een alternatief”. Meehelpen een bruggetje te bouwen? Tunneltje graven? Melanie Schultz opbellen en zeggen dat ze het verkeert ziet? Absoluut! Maar laten we klein beginnen, en dus nam ik de Waterbus.

Eerste ergernis: ik moet op tijd van huis, want de Waterbus wacht niet op mij. Omdenken! Oh ja, met de auto moet ik dat ook, anders kom ik niet op tijd.

Tweede ergernis: die schuit vaart niet op tijd! Standaard, 5-8 minuten te laat… Omdenken! Dien een klacht in, anders kunnen ze er niks mee. En waarom zou dat niet helpen!

Derde ergernis: voor – en natransport. Lopen is net te ver. Omdenken! Ga fietsen, ook nog gezond. En hoe vaak regen ik nou echt nat? Ehm…

Vierde ergernis: wat is dat OV duur! Elke keer € 1,79 af tikken. Omdenken! Benzine en autoverbruik is veel duurder.

Blijf omdenken, en kijk dan ook eens naar de positieve dingen. Ok, even m’n best doen. Komt ie: ik kan altijd comfortabel zitten, warm, krantje lezen, e-mail checken, angry birds, wordfeut, en ontspannen naar buiten kijken en bij mooi weer: lekker met de kop in de frisse wind op het dek. Eigenlijk een heerlijk begin (en einde) van de (werk)dag.

Tegenwoordig ben ik regelmatig gebruiker van de Waterbus. Nee, niet altijd, auto is soms nodig en ook wel eens lekker. Gemiddeld 2x per week.

Blijft 1 ding, dat standaard te laat komen. Klagen heeft wel geleid tot een begripvolle reactie met voor de handliggende verklaring als “ruw water”, drukte op het water, drukte met laden en lossen. Maar niet tot meer op tijd varende schuiten. Standaard vijf minuten te laat volgens de dienstregeling. Omdenken! Calculeer deze extratime in, en heb dus meer tijd voor m’n krantje.

Heerlijk omgedacht, moet ik wat vaker doen. Volgende keer: de wekelijkse boodschappen!


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge