Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Dit is bijna niet meer uit te leggen  

zondag, 17 april 2011 13:11 by sottje

Vrijdagmiddag om kwart over 1 kreeg ik netjes een SMS van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Er was iemand tegen de slagboom van de wisselstrook aangereden. De werkzaamheden zouden tot in de avond duren waardoor een drukke avondspits in het verschiet lag.

Er werd door At Zweers direct op gewezen dat je afsluiten nou juist niet moet doen. Een kant open en pas na de spits herstellen. Het zou toch niet al te moeilijk moeten zijn om de slagboom te verwijderen en er een afzetting voor in de plaats te zetten? Helaas. Ik zag de bui dan ook al hangen en ben vanuit mijn werk direct in de auto naar huis gestapt om vanuit huis verder te gaan werken. Toen ik om 15:00 uur langs de gehavende slagboom reed was er in geen velden of wegen een monteur te zien. 

Om 10 over half 4 volgde er nog een SMS van de gemeente. De reparatiewerkzaamheden zouden langer duren dan gepland. Op de website van de gemeente was inmiddels te lezen dat de werkzaamheden maandag zouden worden hervat, De wisselstrook zou het hele weekend dicht blijven, de oprit bij de Nijverheidstraat zou worden opengesteld tijdens de avondspits en de wisselstrook zou op maandagmorgen handmatig vanuit Krimpen richting Capelle worden open gezet. 
Las ik dat nou goed? Is het mogelijk voor de gemeente om de wisselstrook handmatig open te zetten? Als het op maandag kan, waarom kan het op vrijdagmiddag dan niet? Verbazing!

Van het vroeg naar huis gaan heb ik geen seconde spijt gehad. Via de verkeersinformatie van 112Krimpen was duidelijk te zien dat het een chaotische avondspits was. Mijn twitter account draaide overuren. De ene woedende reactie na de andere. Niemand begrijpt waarom de wisselstrook niet handmatig open kan worden gezet. Niemand begrijpt waarom er tot maandag moet worden gewacht met reparatie. Ondertussen gaf de gemeente aan met man en macht aan het probleem te werken om de situatie op te lossen.

Om 18:00 vandaag brak mijn klomp definitief. Wederom een SMS van de gemeente. Er is op Vrijdag en Zaterdag geprobeerd alles te repareren. Zonder succes. Daarom blijft de wisselstrook dit weekend en maandagochtend gesloten. Ehhhh... wat is er met de Zondag gebeurd? Oh wacht, tja, Krimpen, dan wordt er niet gewerkt! En ineens kan ook de slagboom niet meer handmatig worden opengezet tijdens de ochtendspits?

Kan iemand de economische schade even uitrekenen?

Het is echt niet meer uit te leggen.

Edit 18-04-2010 10:00
De gemeente heeft toch maar besloten om tijdens de ochtendspits de wisselstrook handmatig te openen. Dit helaas zonder verder bericht.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge