Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Een uitnodiging van de Verkeersonderneming  

dinsdag, 1 mei 2012 22:12 by sottje

En toen had ik de verkeersonderneming in de mail. Wie zeg je? De verkeersonderneming. Ik moet eerlijk toegeven dat mij niet bekend voor kwam en dus even op zoek moest.

De tekst op de website vertelde:
Om de files op en rond de A15 te verminderen en de Rotterdamse haven bereikbaar te houden, hebben de gemeente en stadsregio Rotterdam, het Havenbedrijf en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een kleine, slagvaardige organisatie opgericht: De Verkeersonderneming.

Toen ging er wel een lampje branden. Zijn dat niet die lui die mensen motiveren/overtuigen om niet tijdens de spits in de auto te stappen? 'Mobiliteitsmanagement'. En ja, ze doen ook het een en ander aan 'Verkeersmanagement', het optimaal benutten van bestaande ruimte en situaties. Dit sloot ook aan op de mail die ik kreeg. Realisatie van een pakket maatregelen rond de Algeracorridor. Onderdeel is om de burger/gebruiker op een vernieuwende manier betrekken in het bedenken en realiseren van een pakket maatregelen. Mijn website lijkt hierin op aan te sluiten in hun optiek. 

Wow, gaat dat jaar bloggen en twitteren dan eindelijk echt zijn vruchten afwerpen? Dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn.

2 weken later zat ik in het gebouw van Rijkswaterstaat in Rotterdam aan tafel. Een gesprek over wie ze zijn ,waar ze voor staan en hoe ze tegen mijn website aankeken. Van mijn kant wat mijn motivatie is. Hierna kwam al snel het gesprek op reeds genomen maatregelen en een eventuele 2e brug. Duidelijk is dat hier de oplossing, en wellicht terecht, niet in gezocht moet worden. 

Demissionair Minister Melanie Schultz van Haegen heeft een zak met geld om aan de verkeersproblematiek in de stadsregio Rotterdam te besteden. Een deel van dat geld gaat naar een pakket maatregelen voor de Algeracorridor. Voor dat geld er echt komt moet er een duidelijk plan zijn. Dat plan moet er snel komen.

Duidelijk in de aanpak is dat het behalve in verkeersmanagement voor een groot deel in mobiliteitsmanagement gezocht moet worden. Met behulp van de burgerinitiatieven vooral mensen en bedrijven zien te motiveren om te participeren in oplossingen. De boodschap was in ieder geval duidelijk. De sterren staan goed. Als we iets moeten doen, dan moeten we het nu doen.

Wordt zeker vervolgt.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge