Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Gemeente Krimpen en platform Algera-corridor.nl organiseren opstapdag  

dinsdag, 18 maart 2014 13:12 by sottje

Gemeente Krimpen en platform Algera-corridor.nl organiseren opstapdag voor elektrische fietsen, scooters en elektrische/hybride auto’s.

Op zaterdag 29 maart organiseert de gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met het platform Algera-corridor.nl een opstapdag op het evenemententerrein (Koekoeksplein) in Krimpen aan den IJssel. Tijdens deze dag kunnen inwoners en ondernemers van 10.00 tot 15.00 uur een proefrit maken op een elektrische fiets, scooter of een elektrische/hybride auto van een lokale fiets- of autohandelaar. Om 11.00 uur openen wethouders Bart Prins en Lex Hofstra de dag. Met deze opstapdag eindigt een interne campagne van de gemeente om het gebruik van duurzame vervoersmiddelen te stimuleren. Het gebruik van duurzame fietsen, scooters en auto’s draagt bij aan de verbetering van de leefomgeving en het levert een besparing op van de reiskosten.

De opstapdag is een dag voor jong en oud. Terwijl volwassenen een testrit maken op een elektrische fiets, scooter of een elektrische of hybride auto uitproberen, kunnen kinderen zich vermaken op een springkussen of in de paardentram.

De opstapdag wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Krimpen aan den IJssel, het platform Algera-corridor.nl, fietshandelaren Van der Velden, French, BOOM en Hoogeboezem en de automobielbedrijven P. en D. Broere, M. de Koning, Renz, Roocar, Van Schaik en Ford Schakel en de Waterbus.

Kortingsregeling tweewielers en game Van5naar4
Via de stand van het platform Algera-corridor.nl is informatie te verkrijgen over de ‘kortingsregeling tweewielers’. Bij de stand van het platform kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor de game Van5naar4, waarbij teams met elkaar de strijd aangaan met als doel om van elke 5 werkdagen 1 dag slimmer te reizen.

Oplaadpunten auto’s, banden op spanningactie en vastzetten kenteken
Inwoners en ondernemers kunnen ook informatie inwinnen over het plaatsen van een oplaadpunt voor een elektrische auto op openbaar of privé-terrein en de subsidiemogelijkheden die erbij horen. Gedurende het evenement is het mogelijk om de bandenspanning van een auto te laten controleren en om de kentekens van auto’s vast te laten zetten via popnagels. Ook is Burgernet aanwezig met informatie en een paardentram.

Kijk voor het hele programma op www.krimpenaandenijssel.nl/opstapdag


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge