Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Het was een lange hete zomer  

donderdag, 4 september 2014 11:12 by sottje

Het was een hete zomer in en rond Krimpen aan den IJssel. De vele werkzaamheden hebben voor flink wat irritatie gezorgd. En dan met name de werkzaamheden rond de grote kruising. Vernieuwd asfalt en een nieuwe moderne verkeersregelinstallatie die de doorstroming op de kruising moet bevorderen. Volgens mij wel iets wat we allemaal graag willen.

Terwijl mijn ergste file op mijn vakantie adres in Italië bestond uit de rij bij de broodjes begreep ik via Twitter dat het verkeer rond Krimpen af en toe muurvast stond. En daarbij was geen enkele vorm van begrip te vinden. Nu ben ik al sinds jaar en dag kritisch over de Algeracorridor, maar zelfs ik denk dan aan het gezegde ‘You can't make an omelette without breaking eggs’. Op onze tanden bijten om straks de vruchten te plukken.

Al weken werden we door de gemeente op deze noodzakelijke werkzaamheden met ernstige verkeershinder voorbereid. En om de borden in en rond Krimpen kon je niet heen. Laten we dus niet ineens doen alsof we verrast waren. Er is bewust gekozen om dit in de relatief rustige 6 weken durende zomervakantie te doen. Prima gepland dus. Er werd zelfs geluisterd naar feedback van weggebruikers. En ‘Waarom zoveel tegelijkertijd’ zag ik regelmatig voorbij komen. Terwijl ik aan het begin van de vakantie de opmerking ‘hadden we ze dat niet gelijk vorig jaar kunnen doen’ met regelmaat voorbij kwam. Het is eigenlijk nooit goed.

De laatste 2 weken zouden de zwaarste zijn. En op wat pech (understatement) met de stoplichten in Capelle na waren het eigenlijk 2 relatief rustige weken. Gelukkig wist de gemeente tijdens deze periode de wisselstrook toch gedeeltelijk in gebruik te nemen door het verkeer via de Weteringsingel Krimpen in te laten rijden. Iets wat nogal wat voeten in de aarde had omdat helaas niet alleen de gemeente Krimpen daar over gaat.

En dan waren er nog de verkeersregelaars. Hoe vaak ik mensen niet heb horen vragen of we de verkeersregelaars misschien konden houden als de werkzaamheden voorbij waren. Zoveel beter dan die stoplichten. We gaan het merken. Wel moet er volgens mij nog aardig getuned worden aan de verkeerslichten. Al gaan ze daar komende zaterdag weer aan werken.

Denk niet dat nu ik samenwerk met de gemeente dat ik mild ben geworden. Wel zijn de lijntjes veel korter geworden en kan ik nu veel meer bereiken met behulp van 2 fantastische mensen van de communicatieafdeling. En doordat ik nu veel meer weet kan ik wellicht ook meer begrip tonen. Het zal moeilijk zijn om dat begrip en inzicht over te brengen naar jullie. Communiceren is alles.

Wel hoop ik nog steeds die kritische geluiden van jullie te horen. Jullie zijn de ogen op de weg en zien hoe het wellicht beter kan. En samen kunnen volgens mij heel veel bereiken.

Jeroen.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge