Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Kortingsregeling tweewielers nu nog interessanter  

vrijdag, 20 september 2013 18:12 by sottje

Zoals in diverse media deze week gemeld is de kortingsregeling voor tweewielers nu al een succes. 340 auto's minder over de algerabrug. Wat een hoop mensen nog niet weten is dat deze kortingsregeling nu nog interessanter is geworden.

Gold de regeling voorheen alleen voor mensen die over algerabrug gingen? Nu geldt de regeling voor iedereen die minimaal 5 kilometer moet reizen en woont of werkt in de stadsregio Rotterdam*.  Dus woon je bijvoorbeeld in Lekkerkerk en werk je in Krimpen aan den IJssel dan is deze regeling ineens ook heel interessant geworden. Wel moet je nog steeds minimaal 2 maal per week met de tweewieler in plaats van met de auto. De voorwaarden kan je hier (pdf) nalezen en het aanvraagformulier is hier (pdf) te vinden.

Dus stap uit de file, laat die auto staan en pak de fiets, e-bike of e-scooter.

*Stadregio Rotterdam: betreft het grondgebied bestaande uit de volgende gemeentes:
(Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Westvoorne)

Update:
De Verkeersonderneming laat weten dat bovenstaand voorbeeld niet goed is. Op dit moment wordt nog uitgezocht hoe de regeling wel moet worden geïnterpreteerd.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge