Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Over het gesprek met Rijkswaterstaat  

zaterdag, 15 november 2014 11:12 by sottje

U heeft het de afgelopen week in diverse media kunnen lezen. Rijkswaterstaat gaat na overleg met de Krimpense wethouders Gerrit Boudesteijn (mobiliteit en bereikbaarheid) en Marco Oosterwijk (economische zaken) een tweetal maatregelen onderzoeken. Het laten vervallen van de extra brugopening van 15:50 uur in de maanden juli en augustus, en de Algerabrug in diezelfde maanden slechts 1 keer per uur te openen in plaats van 2 keer per uur.
 
Dit overleg is voortgekomen uit de actie van de gemeente Krimpen aan den IJssel om niet alleen bij de gemeente te klagen, maar vooral ook bij Rijkswaterstaat. Dit om Rijkswaterstaat bewust te maken van het grote probleem van de vele brugopeningen. Met resultaat dus.
 
De cijfers van Stem van Krimpen, samen met de brief en feitennotitie van de ondernemersfederaties ‘Federatie Ondernemerskringen Krimpenerwaard’ (FOK) en ‘Federatie Zeppelin’ namens alle ondernemers, hebben Rijkswaterstaat nog verder in laten zien dat de brugopeningen problemen voor het wegverkeer met zich meebrengen.
 
Wel jammer is dat er bij de achterliggende reden vooral wordt ingegaan op de beroepsvaart. Dit terwijl de grootste ergernissen op dit moment nog bij de recreatievaart ligt. Iets wat de cijfers van Stem van Krimpen verder onderstrepen. Wel zal inderdaad de beroepsvaart verder toenemen. Al geloof ik dat er voor beroepsvaart meer begrip is dan voor de vele brugopeningen voor recreatievaart in de zomer.
 
Let wel, Rijkswaterstaat gaat dus eerst onderzoeken. Begin 2015 weten we meer. Ondertussen gewoon bij Rijkswaterstaat blijven klagen natuurlijk.

Staande_Mast_Route_Brief.pdf (212.9KB)

Staande Mast_Route_Feitennotitie.pdf (301.3KB)


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge