Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Sneller over de Algerabrug dankzij ideeën bewoners  

woensdag, 30 oktober 2013 12:12 by sottje

Automobilisten zijn straks sneller over de Algerabrug.  Bewoners van de Krimpenerwaard dienden vorig jaar ideeën in om de files op deze drukke brug te verminderen. En met succes!

Gemeentes Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel zetten de komende periode de schop in de grond zodat iedereen straks beter doorrijdt. “Hoe gaaf is het dat ingediende ideeën nu daadwerkelijk uitgevoerd worden! Dit is het bewijs dat het de moeite waard is om mee te denken. Blijf dus vooral komen met ideeën en suggesties om de bereikbaarheid te verbeteren”, aldus Jeroen van Gent, oprichter van hét platform over bereikbaarheid in de Krimpenerwaard. 

De schop in de grond
Vorig jaar vroegen Jeroen van Gent en De Verkeersonderneming de inwoners van de Krimpenerwaard mee te denken over oplossingen voor het fileprobleem. In totaal worden 12 maatregelen uitgevoerd die bijdragen aan een betere doorstroming. Zo
worden er verkeerslichten aangepast en beter ingesteld op het drukke verkeer. Het Capelseplein wordt voorzien van extra asfalt en De busbaan op de Abram van Rijckevorselweg wordt van de middenbaan naar de buitenbaan verplaatst zodat deze
niet langer het verkeer ophoudt door rechtsaf te slaan bij metrostation Capelse brug. Dit is een greep uit alle oplossingen die uitgevoerd worden om de files te verminderen. Alle oplossingen en werkzaamheden kunt u terugvinden op www.algera-corridor.nl.

Samenwerking
Wethouder Bart Prins van de gemeente Krimpen: "Ik ben blij dat voor veel mensen wordt meegedacht. Samen gaan we ervoor". Deze oplossingen zijn een samenwerking tussen bewoners van de Krimpenerwaard, het platform algera-corridor.nl, gemeentes Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel en De Verkeersonderneming, Verkeerswethouder Joost Eerdmans van de gemeente Capele aan den IJssel is verheugd over de maatregelen: "Fantastisch vooruitzicht. Je benut het asfalt beter en met een slimme afstelling van verkeerslichten en extra opstelstroken kunnen we de filedruk met misschien wel 50% terugdringen. Daar ben ik zeer tevreden over, dat is goed besteed geld."

Algera-corridor
Alle informatie over de verkeersstudie, de resultaten en de uiteindelijke werkzaamheden kunt u terugvinden op hét platform als het gaat om bereikbaarheid op en rond de Algerabrug. Ook als u andere ideeën heeft om de bereikbaarheid te verbeteren, kunt u die kwijt op www.algera-corridor.nl.

Over De Verkeersonderneming
In De Verkeersonderneming werken het ministerie van Infrastructuur & Milieu/Rijkswaterstaat, Havenbedrijf, gemeente en stadsregio Rotterdam samen aan een beter bereikbare haven stad en regio Rotterdam. De Verkeersonderneming werkt onder andere samen met overheid en bedrijfsleven om de doelstellingen te bewerkstelligen. In de Krimpenerwaard werken gemeente Krimpen aan den IJssel, gemeente Capelle aan den IJssel en De Verkeersonderneming samen aan betere bereikbaarheid van de Krimpenerwaard.

Update:
De presentatie en de samenvatting staan online.

Update 2:
Een aantal maatregelen zijn uitgewerkt in het forum voorzien van animaties.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge