Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Terugblikken en vooruitkijken  

zondag, 29 december 2013 19:12 by sottje

Terugkijken
De 1000 van de Algera is in 2012 in samenwerking met De Verkeersonderneming gestart waaruit een groot aantal ideeën zijn voortgekomen. Begin 2013 heb ik het platform geadopteerd en het naar een hoger plan getrokken door de website te professionaliseren en het een herkenbare uitstraling te geven. Een uitstraling waar ik trots op ben.

De lancering van de nieuwe website viel samen met de Opstapdag. Een initiatief van de 1000 van de Algera, De Verkeersonderneming, de gemeentes Krimpen aan den IJssel en Nederlek en 5 fietsenhandelaren uit de regio. De Opstapdag had als doel mensen vertrouwd te maken met een e-bike of e-scooter en zo gelijk de Tweewielerregeling te promoten. Een idee voortgekomen uit de 1000 van de Algera’. Niemand in de regio Rotterdam maakt inmiddels zoveel gebruik van deze regeling als bewoners van de Krimpenerwaard.

In de zomer heb ik besloten om de 1000 van de Algera onderdeel te laten worden van Algera-corridor.nl. Zo was er een centrale plek met alles op en rond de algeracorridor. Een community waar mensen samen kunnen werken aan een betere bereikbaarheid. Door met ideeën te komen maar ook door kritisch te blijven.

Inmiddels was er een optimalisatiestudie gestart door DTV consultants. Gebruikmakend van de klankbordgroep en onder andere de ideeën vanuit de 1000 van de Algera, is er een pakket aan maatregelen samengesteld en op 30 oktober gepresenteerd. De doelstelling is om dit pakket voor het einde van 2014 te realiseren. Iets waar de gemeentes Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel zich aan hebben gecommitteerd.

Een noordwesterstorm zorgde er op sinterklaasavond voor dat de stormvloedkering naar beneden moest. Dit had extra brugopeningen tot gevolg met, ondanks dat Rijkswaterstaat anders beloofde, brugopeningen tijdens de spits. Na eerst de officiële kanalen te hebben gebruikt bleek het Algemeen Dagblad uitkomst te bieden. Rijkswaterstaat overweegt om tijdens de spits de scheepvaart geen voorrang meer te geven.

Meer en meer ben ik in dit jaar in gesprek geraakt met de Gemeente Krimpen aan den IJssel. Ik mag het dan niet altijd met ze eens zijn, samenwerken is altijd beter dan tegenwerken. Het platform ontwikkelt zich als een serieuze speler waar steeds serieuzer naar wordt gekeken. Een mooie kroon was ook de nominatie voor het Krimpens Kompliment. 

Ook Twitter en Facebook bleven groeien dit jaar. Twitter ging over de 800 volgers heen en Facebook tikte net de 100 aan. Dit mede ook door het actiever gebruiken van Facebook. Een les van het afgelopen jaar is dat de discussie niet op het platform wordt gevoerd maar des te meer op social media.

2014
In 2014 wil ik met deze kennis in mijn achterhoofd doorgaan. Meer gebruik maken van Facebook en andere social media en daar de discussie gaan voeren. De website zal zich meer richten op achtergronden, informatie en diensten. Ik hoop meer in gesprek te raken met bijvoorbeeld Rijkswaterstaat om ook met hen meer samen te werken en op zoek te gaan naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. 

En ik hoop jullie op de hoogte te kunnen houden van alle werkzaamheden die moeten gaan leiden tot een beter bereikbare Krimpenerwaard. Werkzaamheden waar jullie input voor hebben geleverd en hopelijk ook in 2014 blijven doen.

Ik wens jullie een filevrij 2014.

Jeroen van Gent


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge