Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Terugkeer van voet- en fietsveer. Briljant of kansloos?  

maandag, 11 april 2011 13:11 by sottje

Heel vroeger, toen de munten van hout waren en er nog geen Algerabrug was moesten de inwoners van Krimpen en Capelle elkaar opzoeken middels een voet- en fiestveer. Dit veer is in 1958 overbodig geworden door de aanleg van de Algerabrug. De tijden zijn veranderd en de Algerabrug is inmiddels onderdeel geworden van een drukke verkeersader.

De enorme druk op deze verkeersader en een gebrek aan geld dwingt de regio te zoeken naar alternatieven. Een van deze alternatieven lijkt het terugbrengen van het veer op de oude route tussen het Veerpad bij de IJsseldijk en Capelle. Wethouder Bart Prins van Krimpen aan den IJssel heeft het in het AD van afgelopen zaterdag over 600 passagiers per dag en dan met name scholieren.

Dit laatste begrijp ik niet helemaal. We gaan het veer in ere herstellen om scholieren op een andere manier de IJssel over te laten steken? Zijn het de scholieren die dagelijks gebruik maken van de N210? Dit lijkt me het verkeerde uitgangspunt in relatie tot de problematiek op de Algerabrug.

Ik zou me toch meer richten op de inwoners van Krimpen (en misschien wel Ouderkerk) welke werkzaam zijn in Capelle. Dat moet de doelgroep zijn. Zelf zal ik bijvoorbeeld veel eerder de fiets pakken naar de Koperwiek als het veer er eenmaal ligt. Ineens is het Centrum van Capelle wel heel erg dichtbij!

Het kan best weleens briljant zijn!


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge