Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Terugkoppeling informatiebijeenkomst werkzaamheden  

dinsdag, 15 april 2014 19:12 by sottje

Vorige week woensdag was er een informatiebijeenkomst van de gemeente Capelle aan den IJssel voor omwonenden en geïnteresseerden over de infrastructurele werkzaamheden op de Algeracorridor. Deze werkzaamheden moeten ervoor gaan zorgen dat weggebruikers sneller en gemakkelijker van en naar Rotterdam kunnen reizen.

De werkzaamheden komen voort uit de modelstudie optimalisatie Algeracorridor welke in oktober vorig jaar aan de klankbordgroep werd gepresenteerd. De volgende maatregelen zijn overgenomen vanuit de modelstudie:

  • Ter hoogte van  het  kruispunt Abram van Rijckevorselweg – Van Beethovenlaan wordt op de Abram van Rijckevorselweg richting Rotterdam een extra rechtdoorstrook aangelegd.
  • De verkeerslichten op het kruispunt Abram van Rijckevorselweg - van Beethovenlaan worden op de nieuwe infrastructurele aanpassingen aangepast. 
  • Bij het Capelseplein wordt op de Abram van Rijckevorselweg een extra rechtdoorstrook richting Capelle Centrum aangelegd.
  • Bij het Capelseplein wordt op de Algeraweg een extra opstelsstrook voor het linksafslaand verkeer gerealiseerd.
  • De verkeerslichten bij het Capelseplein worden vervangen.
  • Bij de afrit Algeraweg – Ketensedijk wordt op de Ketensedijk meer opstellengte gecreëerd.
  • De verkeerslichten op het kruispunt Algeraweg – Ketensedijk worden op de nieuwe infrastructurele aanpassingen aangepast.

De geplande maatregel voor het verplaatsen van de busstrook op de Abram van Rijckevorselweg in de richting Rotterdam naar de rechterkant van de weg is komen te vervallen. Capelle heeft uit eigen onderzoek geconcludeerd dat de complexiteit van het ritsen op het Capelseplein niet opweegt tegen de winst die wordt geboekt. Als compensatie zal het kruisende busverkeer bij de kruising Abram van Rijckevorselweg – Van Beethovenlaan minder prioriteit krijgen.

Tijdens de avond viel ook op in hoeverre inwoners van ’s-Gravenland en de Rondelenflats overlast ervaren van het verkeer op de Algeraweg. Met name in de nachtelijke uren zorgt het vaak veels te hard rijdende (vracht)verkeer voor enorme overlast.. Deze verhitte discussie, waarbij de emoties soms hoog opliepen, zorgde ervoor dat het uiteindelijk niet meer inhoudelijk werd gesproken.

Via deze link kunt u de presentatie (powerpoint) zelf nog eens bekijken. Komende tijd zult u meer informatie op deze website terug vinden. 


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge