Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Test nieuwe situatie Capelseplein  

maandag, 24 augustus 2015 14:08 by sottje

De vakanties zijn voorbij en de scholen zijn weer begonnen. En daarmee is ook de rust op de wegen weer grotendeels voorbij. Hiermee begint de grote test van de nieuwe verkeerssituatie bij het Capelseplein. Al voordat de werkzaamheden waren afgerond was er veel kritiek op de nieuwe situatie. In plaats van meer verkeer zou er juist minder verkeer vanuit Krimpen in de richting van de A16 kunnen tijdens de ochtendspits. Ik zelf had eerst ook dat idee.

Is dat eigenlijk wel zo?
Als we echter naar de oude situatie kijken, dan ging eigenlijk al het meeste verkeer van de rechterbaan rechtdoor richting Schenkel. Daar is nu een aparte strook voor met een apart verkeerslicht. Aan de linkerkant is er extra strookje voor linksaf bijgekomen. Deze vind ik persoonlijk wat aan de korte kant. Veel mensen moeten ook nog wennen aan de nieuwe situatie. Ze staan op de baan voor rechtdoor en komen er te laat achter dat ze een baan op hadden moeten schuiven. Het overzichtsbordje met de verschillende banen zou misschien wat eerder neergezet kunnen worden. Let dus nog even op. De extra opstelstrook vanuit Rotterdam richting Capelle lijkt al wel zijn vruchten af te werpen.

En wat vinden jullie? Uiteraard ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen komende periode. Laat ze achter op de Facebook pagina en misschien kunnen we er iets mee.


Tags:  
Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge