Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Beste minister. We zoeken een uitvinder  

woensdag, 30 september 2015 18:00 by sottje

Hooggeachte mevrouw Schultz / Beste Melanie,

We hebben uw hulp nodig. Nou ja, eigenlijk meer de hulp van een slimme uitvinder. Maar daar heeft u er vast wel een van bij het ministerie of elders in uw netwerk. Een slimme uitvinder die een verschil kan maken op de Algeracorridor.

Ik weet niet of u vanmiddag toevallig de verkeersinformatie van de ANWB heeft gehoord. Het was namelijk kommer en kwel op de N210 tussen Rotterdam en Schoonhoven. Een storing aan de wisselstrook van de Algerabrug. En niet voor de eerste keer.

Deze wisselstrook, Op 18 januari 1988 geopend door Mr. Pieter van Vollenhoven met de woorden “een voorbeeld om verkeersproblemen elders ook zo inventief aan te pakken en bestaande voorzieningen intensiever te gaan gebruiken”, is misschien wel een van de eerste toepassingen van beter benutten. Het fietspad van de brug gebruiken als wisselstrook. ’s Morgens van Krimpen naar Capelle. En ’s middags van Capelle naar de Krimpen. Geautomatiseerd met slagbomen. Als de slagbomen hun werk doen natuurlijk.

En daar gaat het mis. De wisselvallige wisselstrook. Het zou de titel van een nieuw Suske en Wiske album kunnen zijn. En wat zouden ze een avonturen beleven. Het gaat namelijk met regelmaat mis. Nu is de storing zelf nog maar de helft van het probleem. De storing wordt namelijk pas heel laat opgemerkt. Gemiddeld zo’n 2 uur nadat de wisselstrook had moeten wisselen. En in de tussentijd ontstaat er een verkeersinfarct. Het verkeer staat dan vast tot bij de A16. Was het probleem bij het wisselen al direct gesignaleerd, dan had er voor de spits actie ondernomen kunnen worden en was er eigenlijk geen probleem geweest. Dat moet dus beter kunnen.

Naar de inventiviteit van toen zijn we weer op zoek. Is er iemand die een signaleringssysteem kan ontwikkelen waardoor storingen sneller aan de juiste instanties worden doorgegeven en er zodoende op tijd actie ondernomen kan worden? Dit zou echt een hoop onnodig fileleed schelen. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen van Gent
Algera-corridor.nl


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge