Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Verkeerslichten N210/Nieuwe Tiendweg  

maandag, 28 maart 2011 13:11 by sottje

Het moet toch inmiddels ruim een jaar geleden zijn geweest dat de verkeerslichten aan de Krimpenerwaard kant op de schop zijn gegaan. Dit alles omdat men ging beginnen met het opnieuw aanleggen van de N210 vanaf de Krimpenerbosweg naar de verkeerslichten bij de N210/Nieuwe Tiendweg. 

Lange tijd was het een hele onderneming om vanuit de Krimpenerwaard linksaf te slaan richting de Stormpolder. Midden op het drukke kruispunt wachten tot het tegemoetkomende verkeer zou stoppen voor het verkeerslicht. Ongelukken konden niet uitblijven. Men begon in te zien dat deze situatie levensgevaarlijk was en uiteindelijk is er alsnog een apart verkeerslicht voor linksaf gekomen.

Voor rechtsaf is er tot op heden nog geen verkeerslicht. Het kan nu dus zomaar zijn dat het verkeer komende vanaf de wisselstrook ineens stuit op een rechtsafslaande auto. En ja, deze auto heeft voorrang want hij komt van rechts. Dit laatste is helaas niet voor veel automobilisten duidelijk. Menig claxon is hier al afgegaan.

Waarom is er de keuze gemaakt om zo vroeg in het N210 project deze verkeerslichten al overhoop te gooien? Had dit laatste gedeelte van de N210 niet een apart project kunnen zijn? Was het niet mogelijk in de tussentijd een fatsoenlijke tijdelijke oplossing te kiezen? En niet geheel onbelangrijk, hoe lang gaat het nog duren?

Weet u het?


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge