Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Zaterdagprogramma wisselstrook  

dinsdag, 13 januari 2015 22:01 by sottje

Afgelopen zomer is de installatie van de wisselstrook vervangen. Het voordeel van de nieuwe installatie is dat deze flexibeler is en er meerdere programma’s mogelijk zijn. Zo schreef ik eerder al dat de tijden zoals deze door de weeks zijn ingesteld, niet van toepassing zijn op een zaterdagmiddag. Immers, veel mensen gaan in de loop van de middag nog Krimpen uit terwijl de wisselstrook al richting Krimpen is geopend.

DTV Consultants heeft vorig jaar november in opdracht van de gemeente Krimpen aan den IJssel op een zaterdag metingen gedaan om te kijken hoe de verkeersstromen over de dag heen zijn verdeeld. Zowel in de richting van Krimpen (vanaf de Algerabrug linksaf Krimpen in) als in de richting van Capelle aan den IJssel (rechtsaf Krimpen uit).

Het omschakelmoment van de wisselstrook op zaterdag ligt op het moment tussen 13:50 en 14:00 uur. Uit de telling blijkt dat dit juist het drukste moment van de dag is om Krimpen uit te gaan. Pas om 15:45 is het drukker in de richting van Krimpen. Het kantelpunt ligt tussen 15:15 en 15:30. Er wordt door DTV Consultants geadviseerd om de wisselstrook te wisselen tussen 15:30 en 15:45.

Het platform heeft aangegeven het advies te ondersteunen. De gemeente Krimpen aan den IJssel geeft aan dat ze dit op korte termijn willen laten aanpassen.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge