Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Zijn er cijfers over de staande mast route?  

woensdag, 11 september 2013 14:12 by sottje

Aanstaande zaterdag is het weer Open Monumentendag. Ook deze keer is het weer mogelijk om een kijkje te nemen achter de schermen bij de Stormvloedkering. Zo is het mogelijk om de torens te beklimmen, onder de klep te kijken (echt indrukwekkend) en is het mogelijk om in het huisje van de brugwachter te kijken. En als je in het huisje van de brugwachter bent, vraag dan gelijk even hoeveel zeilboten er nou het hele jaar langs varen! Grote kans dat hij daar geen antwoord op heeft. En als je denkt dat Rijkswaterstaat enig idee heeft zit je er ook naast. Bijzonder eigenlijk dat er nergens officiële cijfers zijn van gebruik van de staande mast route.

Gelukkig is er elders een ijverige brugwachter die precies bijhoudt hoeveel zeilboten er jaarlijks gebruik maken van de staande mast route.

In 2011 waren dat er 2230 richting het noorden en 2314 naar het zuiden.
In 2012 waren het er 2013 naar het noorden en 2286 naar het zuiden.

Toch aardig wat zeilboten. Ware het niet dat de brugwachter wist te vertellen dat het overgrote deel alleen gebruik maakt van de route in juli, augustus en de eerste helft van september. 

Dit zou moeten betekenen dat het woon/werkverkeer buiten de zomervakantie er relatief weinig last van zou moeten hebben. Waarom staan we buiten de zomer dan toch zo vaak stil voor die brug?


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge