Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Steeds meer steun voor Algera-corridor.nl  

donderdag, 4 september 2014 22:12 by sottje

Op woensdag 3 september onderstreepten De Verkeersonderneming en de gemeente Krimpen aan den IJssel hun steun aan het platform Algera-corridor.nl in een overeenkomst.

Aernout van der Bend (De Verkeersonderneming), Gerrit Boudesteijn (gemeente Krimpen aan den IJssel) en Jeroen van Gent (Algera-corridor.nl) zetten naast de wisselstrook in Krimpen aan den IJssel hun handtekeningen onder de overeenkomst. Hiermee werken de partijen officieel met elkaar samen om over onderwerpen, zoals werkzaamheden en calamiteiten, die de Algeracorridor (N210) raken te communiceren. Het gaat om het stuk N210 van de Abraham van Rijckevorselweg vanaf Kralingseplein, het Capelseplein, de Algeraweg, C.G. Roosweg tot en met de kruising Nieuwe Tiendweg.

Waarom deze samenwerking?
Door de samenwerking is het platform een extra communicatiekanaal voor de gemeente als het gaat om werkzaamheden, calamiteiten, incidenten etc. Naast werkzaamheden in Krimpen aan den IJssel informeert het platform ook over andere (weg)werkzaamheden op de N210. Dit zorgt ervoor dat op het platform alle relevante informatie bij elkaar staat. Ook in het geval van calamiteiten is er nauw contact tussen het platform en de gemeente. De Verkeersonderneming werkte al langer samen met Jeroen van Gent in De 1000 van de Algera. Op Algera-corridor.nl is onder andere de populaire kortingsregeling tweewielers van De Verkeersonderneming te vinden.Gezamenlijk belang
De Algeracorridor is een belangrijke weg die de gemeente Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard verbindt met de gemeente Capelle aan den IJssel en het Rijkswegennet.
Deze samenwerking komt tot stand door een  gezamenlijk doel: een bereikbaar Krimpen(erwaard). Het platform Algera-corridor.nl vraagt aandacht voor de bereikbaarheid van de Krimpenerwaard door zowel informatie te geven, files/calamiteiten te melden en alternatieven voor de files te promoten. De Verkeersonderneming ondersteunt het platform Algera-corridor.nl met het op de kaart zetten van het onderwerp bereikbaarheid in de Krimpenerwaard. Gemeente Krimpen aan den IJssel vindt – door de samenwerkingen met de regio Rotterdam – de doorstroming op de N210 belangrijk en zoekt daarom de samenwerking met organisaties en personen die daar een bijdrage aan kunnen leveren


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge