Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Werkzaamheden Abram van Rijckevorselweg van start  

donderdag, 7 november 2013 13:12 by sottje

Begin dit jaar kondigde de gemeente Capelle a/d IJssel het al aan. Er zullen een aantal verkeerskundige verbeteringen doorgevoerd worden op de Abram van Rijckevorselweg vanaf het Capelseplein tot de Kanaalweg en de kruising Capelseweg-kanaalweg die de doorstroming moeten verbeteren.

Er was zelfs een uitgebreide informatieavond waarin de plannen werden toegelicht. Op de Abram van Rijckevorselweg (AVR) zullen bij de betreffende kruispunten de verkeerslichten vervangen worden, rechtdoorgaande rijstroken verdubbeld worden en zullen de opstelstroken verlengt worden. Dit betekent niet dat de hele AVR dubbele rijstroken krijgt. De rijstroken zullen voor de verkeerslichten verdubbelen en worden na de verkeerslichten weer samengevoegd. Dat wordt dus ritsen! De aanpassingen bij het kruispunt Capelseweg-Kanaalweg zal meer gericht zijn op veiligheid. Een compleet overzicht, voorzien van animaties, is terug te vinden op de website van Capelle aan den IJssel. Het project is onderdeel van het regionale programma Beter Benutten. Het zal eerdaags starten en de verwachting is dat het eind 2014 zal zijn afgerond.

Voor de schop daadwerkelijk de grond in gaat dienen er een aantal voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd te worden. Op zaterdag 16 november zal er gestart worden met het kappen van bomen. In de weken 47, 48 en 49 zullen er damwanden geplaatst worden. Het grondwerk en aanleggen voorbelasting zal beginnen in week 47 en klaar zijn in week 05 (2014). Deze voorbelasting heeft tot doel om er voor te zorgen dat de grond waar de nieuwe weg op komt te liggen later niet gaat nazakken.

Het verkeer kan wel gewoon gebruik blijven maken van de Abram van Rijckevorselweg.


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge